Rablás miatt emeltek vádat két battonyai nő ellen

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

A Battonyai Járási Ügyészség társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy 49 éves és egy 24 éves battonyai nő ellen. A két nő májusban a saját otthonában gyógyszerezett be egy férfit Battonyán annak érdekében, hogy elvegyék az értékeit.

hirdetés

A két nő 2019 májusában egy háztartásban éltek. 2019. május 07-én a 24 éves nő közölte az idősebb társával, hogy elmegy a sértetthez és pénzt kér tőle kölcsön. Az idősebb nő nem sokkal később arra kérte, hogy a sértettet itassa le, vagy keverjen az italába gyógyszert, hogy elaludjon. Abból a célból, hogy a férfi lakóházában található értékeket el tudják tulajdonítani. Ebbe a fiatalabbik nő bele is egyezett és idősebb társától átvett 2 szem összezúzott gyógyszert, amit az este folyamán a sértett italába belekevert. A férfi rövid idő elteltével elaludt és öntudatlan állapotba került. A fiatalabb nő ekkor felhívta társát, aki a helyszínen megjelent, majd a két nő kutatást végzett a házban, amelynek eredményeként közel 170.000.-Ft értékben tulajdonítottak el készpénzt és különféle használati tárgyakat a sértettől. Mobiltelefont, botmixert, talpmasszírozó gépet, öngyújtót, svájci bicskát, vérnyomásmérőt, ágyneműgarnitúrát.

hirdetés

A fiatalabb nő büntetlen előéletű, de az idősebb többször állt már bíróság előtt, különös visszaesőnek minősülő bűnismétlő. Mindketten letartóztatásban várják az ítéletet. A járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság mindkét nőt végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezze őket a sértettnek okozott kár megtérítésére. Az eljárás a Battonyai Járásbíróságon folytatódik – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés