Feltűzték a szalagot a Harruckern végzőseire

szalagavató Fotó: Körös Hírcentrum

A Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiumának végzős diákjainak szalagavató ünnepségét tartották meg pénteken délután a sportcsarnokban.

hirdetés

Az eseményen 142 diák ruhájára tűzték ki a szalagot. Czeglédiné Szappanos Anita, a Harruckern igazgatója beszédében elmondta: a hagyományok átörökítésére az iskola nagy gondot fordít.

hirdetés

„A hagyomány etalon, igazodási pont, mint például a szalagavató is. Készülünk rá, műsorral készülnek diákjaink és felöltöztetjük a lelkünket is. Csak úgy tudjuk a jelent gazdagítani és a jövőt építeni, ha számba vesszük azokat a hagyományokat, amiket az elődöktől tanultunk és azokat továbbadjuk.”

„A kollégáimmal szent meggyőződésünk, hogy a tehetség, a tudás, a pozitív innovatív gondolkodás az egyik legkeresettebb emberi tőke. Meggyőződésünk, hogy az iskolai közösségünk képes ennek a filozófiának, hitvallásnak a megteremtésére és ápolására. Reméljük, hogy a végzős diákjainknak is megtanítottuk, hogy a kudarcokból hogyan lehet talpra állni és nem kell tökéletesnek mutatkozni Instagramon, vagy Facebookon. Ennek a nemzetnek kiművelt értelmiségre és szakmáját felelősséggel művelő szakemberekre van szüksége” – fogalmazott.

Az igazgató a szülőknek megköszönte a több éves támogatásukat, amit a gyerekeknek és az iskolának nyújtottak.

hirdetés