Életműdíjat kapott dr. Melczer Mária Ágnes, a gyógyszerészi kamara megyei elnöke

melczer Fotó: Magyar Gyógyszerészi Kamara

Idén dr. Melczer Mária Ágnes, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Békés megyei szervezetének elnöke kaphatta meg a Magyar Gyógyszerészi Kamara Aranyérme elismerést a Gyógyszerész Köztestületi Napok keretében. Ezt az életműdíjat minden évben csak egy szakembernek ítélik oda, ezért talán a szakmában a legnívósabb elismerés.

hirdetés

A hagyományoknak megfelelően idén is Gyógyszerész Köztestületi Napok keretében, 2019. december 6-án került sor a Magyar Gyógyszerészi Kamara, a Pharmacia Alapítvány és az EGIS Gyógyszergyár által alapított kitüntetések átadására. A MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA ARANYÉRME a magyar gyógyszerészetért kifejtett kimagasló tevékenység, a példaértékű aktivitású életmű elismeréseként adományozható. 2019-ben az MGYK Országos Elnöksége a díjat dr. Melczer Mária Ágnesnek, a kamara Békés megyei szervezete elnökének adományozta.

Dr. Melczer Mária Ágnes a Szegedi Orvostudományi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán 1971-ben szerezte diplomáját, majd 1981-ben szakvizsgát tett. Pályáját a Békés Megyei Tanács Gyógyszertári Központjában kezdte beosztott gyógyszerészként, majd vezetői beosztásban dolgozott. 1996-ban privatizálta a békéscsabai „Isteni Gondviselés Gyógyszertárat”, azóta folytatja magángyógyszerészként hivatását. 1994 óta meghatározó szerepet vállalt a Magyar Gyógyszerészi Kamarában. 1994-2002 között a Békés megyei szervezet elnökeként, 2002-2006 között alelnökként és az országos Etikai Bizottság tagjaként tevékenykedett, majd 2006 óta ismét elnökként képviseli a megye gyógyszerészeinek érdekeit.

Egészségügyi Miniszteri Dicséretben részesült 1999-ben, 2003-ban Pro Sanitate emlékérmet kapott, majd 2007-ben elnyerte a Batthnyányi-Strattman László díjat is.

A gyógyszertárral egy épületben is lakik, így kvázi 24 órás szolgálatra is alkalma adódik. Hitvallása szerint: „Az etikus, hagyományokon alapuló gyógyszerészetben hisz, mely a beteg, elesett ember szolgálatában teljesedik ki.” A helyi közösséget nem csak gyógyszerészként, de mint az evangélikus egyház presbitere, jegyzője is szolgálja.

Forrás: Magyar Gyógyszerészi Kamara

hirdetés