Ruhát ajándékozni karácsonyra még mindig menő

karácsonyra Fotó: Körös Hírcentrum

Ahogy egész évben, úgy az ünnepi időszakban is számíthatnak a vásárlók a békéscsabai Fair Play Divatáruház szakértő és segítőkész munkatársaira. Akár karácsonyra keresnek valamilyen alkalomhoz illő darabot, akár a téli szürke időben szeretnék a hangulatukat feldobni egy vidám színnel, az üzletben mindenre találni megoldást. Ezekről a témákról is beszélgettünk Forgács Imrével és Forgácsné Hegedűs Zsuzsával, az üzlet tulajdonosaival.

A férfiak és a hölgyek esetében is elmondható, hogy olykor nehéz a megfelelő ruha kiválasztása – árulta el Forgács Imre. Azt a vásárlót, aki határozott elképzeléssel érkezik, de a megálmodott fazon nem éppen előnyös neki, néha nehéz meggyőzni. A férfiak is odafigyelnek a megjelenésükre, keresik a divat új irányzatait. A hölgyek erre még inkább fogékonyak. De időnként kompromisszumot kell kötni, és az egyénhez passzoló ruhát választani.

hirdetés

Az ünnepek közeledtével egyre több munkahelyi vagy családi rendezvényre kereshetnek alkalmi ruhát a vásárlók. Ezzel kapcsolatban emelték ki a Fair Play Plusz tulajdonosai, hogy valóban széles a kínálat, érdemes átböngészni, végiggondolni a lehetőségeket. Ma már több irodában elvárás a hétköznapokon is az elegáns megjelenés, ezért alakult ki egy basic kategória, ami a sportos, praktikus, de elegáns darabokat fedi le. A hölgyek ezeket választhatják irodai munkavégzésre, vagy éppen egy rendezvényre is. A férfiak esetében ez egy elegáns nadrágot takar, akár vászonból, akár szövetből. Egy ing, ha a viselője igényli, nyakkendővel, és egy sportosabb zakó. Forgácsné Hegedűs Zsuzsa arra is felhívja a figyelmet, hogy célszerű a természetes, nem műszálas anyagokat választani. Ma már kaphatóak bambuszszálas, pamut ingek, amelyek kényelmesebbek hosszabb időtartamra is.

Fotó: Körös Hírcentrum

A karácsonyi ajándékok listáján a ruhadarabok még mindig előkelő helyen szerepelnek. Egy pulóver, nyakkendő, ing, sál, kabát örök darabok. De azért egy századik pár zokninak például nem mindenki örül, és a méret kiválasztásánál is legyen körültekintő a vásárló – tanácsolják a tulajdonosok. Azonban akkor sem kell aggódni, ha nem lett jó a méret. A Fair Play-nél január közepéig vissza lehet cserélni a karácsonyra vett ruhadarabokat, ez egy már nagyon bevált módszer. A vevők is értékelik ezt a figyelmességet.

A báli szezont már a szilveszter megnyitja, ez látszik az alkalmi ruhák iránti keresleten is. Ugyanez igaz a szalagavatók és az esküvők időszakára is. Kosztümök, ingek, öltönyök, alkalmi ruhák mind színesítik az árukészletet. Városi, megyei szinten egyedülállóan hatalmas választékkal rendelkeznek. Kiemelten fontos ez a szegmens a tulajdonosok számára, ezért kapható ennyiféle színű, fazonú alkalmi ruhadarab az üzlethelyiség igen nagy területén. Ebben a tekintetben is keresték már különleges kérésekkel az üzletet. A párok rendszeresen szeretnek egy-egy fontos eseményre összeöltözni, vagy például esküvőre kértek már az örömanyáknak is hasonló szetteket.

De ennél is tovább menve, ma már nem csak osztályok választják ki a Fair Play-ben egyforma, szalagavatóra készíttetett ruhájukat. Cégek, vendéglátóipari egységek, szállodák, bankok is náluk készíttetik el az alkalmazottak egyenruháját. Ebből is látszik, mennyire széles az a skála, amelyen az üzlet mozog.

Előzmény: Forgács Imre: A fiatalokat ma divat terén a “nekem kell” mozgatja