Viharos széllel érkezhet a karácsony

karácsony, ünnep Fotó: Pixabay

Sok napsütés, kevés zápor, szeles napok jellemzik majd az ünnepet.

Kedden keleten, északkeleten lehet még eső, nyugat felől egyre többfelé kisüt a nap. Délután növekedhet meg újra a felhőzet, kezdetben a Dunántúlon, estétől nagyobb területen fordulhat elő eső, zápor. Az éjjel folyamán legmagasabb hegycsúcsainkon havazásba válthat az eső, kisebb hózáporok alakulhatnak ki. Napközben 6-11 fok közötti maximumok várhatók. Nyugati megyéinket leszámítva délelőtt viharos, majd erős lesz az északnyugati szél.

Karácsony első napján, szerdán a felhőátvonulások mellett elszórtan alakulhatnak ki záporok. Az északkeleti hegyvidékeken átmenetileg hózápor is előfordulhat, de számottevő hómennyiség sehol nem várható. Több napsütésre a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén számíthatunk. Délen és a középső országrészben sokfelé viharossá fokozódhat az északnyugati szél, 60-70 km/órás széllökések is előfordulhatnak. Az északnyugati és délkeleti tájakat leszámítva alapvetően egész nap erős lesz a légmozgás. Hajnalban 0-6, napközben 5-11 fok valószínű.

Karácsony másnapján, december 26-án túlnyomóan napos idő ígérkezik, legfeljebb keleten lehet kevés zápor. Marad az erős északnyugati szél, a minimumok -2, +4, a maximumok 4-9 fok között alakulnak – írja az Időkép.


Kövessen minket Facebookon!