Három óra alatt tizenkét gyorshajtót mértek be a 44-esen Békéscsaba és Kondoros között

gyorshajtás Fotó: Police.hu

Három óra alatt tizenkét gyorshajtót mért be a rendőrség traffipax készüléke a 44-es számú főúton Békéscsaba és Kondoros között. A szabálysértő autóvezetők közül az egyik 150 km/óra feletti sebességgel hajtott.

Az elmúlt hónapokban Békés megyében több olyan súlyos baleset történt, amelynek oka a gyorshajtás volt. A rendőrség a szabálytalankodók kiszűrése érdekében folyamatosan ellenőrzi a sebességhatárok betartását.  A 44-es számú főúton, Békéscsaba és Kondoros között 2019. december 31-én a délelőtti órákban mért a traffipax. Ezen a napon három óra alatt tizenkét szabálytalankodóról készült képfelvétel, közülük, egy autós 150 km/óránál is gyorsabban hajtott ott, ahol a szabályok 90 km/órás sebességet engednek meg.

A gyorshajtás Békés megyében is évek óta a vezető baleseti okok között van. Ezért a rendőrség ismételten kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a sebességhatárokat! Télen, amikor az útviszonyok és a látási viszonyok sem kedvezőek, különösen veszélyes gyorsan hajtani. Vigyázzanak magukra, utasaikra és legyenek tekintettel közlekedő partnereikre is!

Police.hu