18.03 méteres dobással nyert Márton Anita Győrben

atlétika, márton, diszkoszvetésben Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség (archív felvétel)

A Győri AC kiválóan szervezett versenyén a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club súlylökője, Márton Anita 18.03 méterre hajította a szert, ezzel magabiztosan nyert a Maximus SE sportolója, Weiland Violetta (15.22) és az SZVSE atlétája, Losonczi Blanka (12.86) előtt.

hirdetés

– Nem számítottam ilyen eredményre – nyilatkozta Anita. Az volt a cél, hogy 17.50 körül dobjak, de erre több, mint fél métert sikerült rátenni. Örülök neki. Karácsony előtt két hetet Békéscsabán dolgoztunk kiváló körülmények között, a két ünnep között pedig Győrben készültünk. Mindent figyelembe véve az alapozás kiválóan sikerült. Kemény év elején vagyunk, hiszen a hazai versenyek mellett fedettpályás világbajnokság lesz Kínában, olimpia Japánban és szabadtéri Európa-bajnokság Párizsban. Nagyon bizakodó vagyok, fizikálisan minden rendben, és ha a technikát összerakjuk, akkor nem lehet akadálya a sikeres szereplésnek.

hirdetés

Anita edzője, Eperjesi László sem számolt 18 méteres dobással, rögtön az év első versenyén. – A hazai versenyek után jön a fedettpályás világbajnokság, és érzékelem, hogy mindenki arról beszél, hogy a húsz métert kellene elérnie Anitának. Mi is szeretünk erről beszélgetni, de most már jó lenne meg is dobni, és most olyan jó állapotban van fizikálisan, hogy idén akár sikerülhet is – zárta Eperjesi László.

Solticz Kálmán edző vezetésével a csabai klub fiataljai is részt vettek az idény első versenyén. A válogatott versenyző Czizmazia Áron korosztályt, így szert is váltott. A tavalyi 4 kg helyett 5 kg-os szerrel is jól kezdte az idényt, de hozzá kell tenni, ő diszkoszvetésben kiváló. A többi fiatal versenyzőnk is szép eredménnyel térhetett haza és folytathatja szorgalmasan a felkészülést.

hirdetés