Költségvetési csalás bűntette miatt vádat emeltek egy kondorosi férfival szemben

dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai Fotó: Pixabay

A Gyulai Járási Ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége és számvitel rendje megsértésnek bűntette miatt emelt vádat egy 61 éves kondorosi férfival szemben. Bűntársának, egy 72 éves szarvasi nőnek bűnsegély miatt kell felelnie.

A férfi egyedüli ügyvezetője volt egy kondorosi székhelyű építőipari korlátolt felelősségű társaságnak. A vállalkozó azért, hogy cége általános forgalmi adónemben keletkező adófizetési kötelezettségét jogosulatlanul csökkentse, 2015-2016. években valótlan tartalmú költségszámlákat fogadott be az általa képviselt társaság könyvelésébe és azokat felhasználta a cég adóbevallásainak elkészítése során, ezzel több mint 11 M Ft adóhiányt okozott. A fiktív számlák egy kisebb részét a férfi kérésére anyagi ellenszolgáltatás fejében a könyvelő foglakozású idős nő állította ki egy cég és egyéni vállalkozása nevében.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a gazdasági társaságok vezetésétől mint foglalkozástól, míg a nővel szemben pénzbüntetést szabjon ki, tiltsa el a könyvelő foglalkozástól és 50.000.-Ft erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást, illetőleg kötelezze őket a nyomozás során felmerült közel 300.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére is – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

 


Kövessen minket Facebookon!