Simonka: Az ügyészség tévedett

Simonka Fotó forrás: Youtube

Kedden kezdődött a Fővárosi Törvényszéken a Simonka György és harminckét társa ellen indított büntetőügy tárgyalása. A három napos előkészítő tárgyalást követően Simonka György Facebook bejegyzésben kommentálta az elmúlt napok történéseit.

hirdetés

A vádlottak közül nyolcan beismerő vallomást tettek, ebből azonban négyet nem fogadott el a bíróság, a másik négy azonban terhelő lehet Simonkára nézve.

hirdetés

Simonka a közösségi oldalon azt írja: (…) a nyilatkozatok aggályosak, iratellenesek és hamisak. „Szerintem a megfélemlítés és nyomásgyakorlás hatására próbáltak elismerni olyan dolgokat, amelyekről fogalmuk sem volt.”

„Ma az is kiderült, hogy a négy vádlott már korábban vádalkut kötött az ügyészséggel annak érdekében, hogy végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést kaphasson. Véleményem szerint – többek között – azért kötöttek egyezséget és tettek rám terhelő vallomást hazugságokat állítva, hogy a korábbi büntetéseik jogkövetkezményei alól mentesüljenek, ugyanis priuszuk van” – írja.

Kitért arra is, hogy szerinte az ügyészség tévedett az 1,4 milliárd forintos vagyoni hátrányt okozással kapcsolatban. „Szerintem téves az az elmélet, hogy az ügyész képes megállapítani azt, hogy mi mennyit ér. Ez szakértői kompetencia. Valamint kértük igazságügyi szakértők kirendelését is.

„Sokan érdeklődnek a vagyonnyilatkozatom és a zár alá vételek felől. Ezzel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy a valóságnak megfelelő a vagyonnyilatkozatom, a zár alá vételt törvénytelennek tartjuk és kérjük azok feloldását” – fogalmazott bejegyzésében Simonka.

hirdetés