A Torna Club Békéscsaba sportolói is elkezdték a felkészülést

torna Fotó: Körös Hírcentrum

A téli szünet előtt szép sikereket értek el a Torna Club Békéscsaba kisebb-nagyobb tornászai. Januárban pedig ismét elindult a felkészülés, az utánpótlás válogatása. A részletekről Mitykó Bianka Szabinát, a klub edzőjét kérdeztük a Körös Hírcentrum stúdiójában.

A zsebi-baba korosztály tagjai feljöttek a negyedik helyre, a kezdők harmadikok lettek országos szinten, a haladók pedig elsők. A nagyobbak részt vehettek a Mesterfokú Tornászbajnokságon is. Szujó Hanna és Makra Noémi is kiválóan szerepeltek.

hirdetés

A karácsonyi időszakra pihenőt kaptak a tornászok, január elején kezdődött el ismét a felkészülés. A versenyek márciusban indulnak majd csak, de az edzők már most tervezik, milyen új gyakorlatokkal rukkoljanak elő a sportolók. A lányok februártól kezdik el gyakorolni ezeket.

Viszont a január abból a szempontból is fontos időszak, hogy a hónap végén több időpontban nyílt tehetségkutató edzést tartanak a tornacsarnokban az érdeklődők számára. Itt játékos feladatok során mérik fel a kisgyerekek izomzatát, hajlékonyságát, lazaságát, gyorsaságát. Tehát erre nem kell készülni, csak eljönni.

A torna azért lehet ilyen fiatal korban egy szerencsés választás, mert egy alap mozgáskultúrát, izomzatot ad. Innen később bármelyik sportág felé elmehet a gyermek – vallja Mitykó Bianka Szabina. Ő maga közel másfél évtizedig tornázott. Olyan kitartást tanult és élményeket szerzett a sportágnak köszönhetően, amelyek élete végéig elkísérik majd.

A Mitykó Bianka Szabinával készült interjút itt meghallgathatják: