Befejeződött a Lencsési Közösségi Ház energetikai korszerűsítése

Lencsési Közösségi Ház Fotó: Körös Hírcentrum

A közelmúltban befejeződött Békéscsabán a Féja Géza 1. szám alatti Lencsési Közösségi Ház energetikai korszerűsítése.

hirdetés

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. október 31-én nyújtott be pályázatot, a fejlesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósulhatott meg. A pályázat 100 %-os intenzitású európai uniós támogatásban részesült.

hirdetés

Az épület homlokzat utólagos hőszigetelése, a zárófödémek utólagos hő- és vízszigetelése, központi fűtésrendszer korszerűsítése, homlokzati nyílászárók cseréje/korszerűsítése valósult meg. A projekt megújuló energia hasznosító rendszer (HMKE) kiépítését tartalmazta. A projekt tervezése során a projektarányos akadálymentesítés valósult meg, amely magába foglalta az akadálymentes bejárat és az akadálymentes WC kialakítását is.

Lencsési Közösségi Ház
Fotó: Körös Hírcentrum

A tervezés és a megvalósítás során is a környezetvédelmi és esélyegyenlőségi jogszabályok maradéktalanul betartásra kerültek. A beruházás nem volt kirekesztő egyetlen társadalmi csoport számára sem. A projekt eredményeként a létesítmények energiaigénye csökkent és ennek következtében a ÜHG – kibocsátása csökkent.

A projekt környezetének ökológiai állapotára és a vizek állapotára kockázatot nem jelentett, klímakockázati tényezője nem volt. A beavatkozások tervezésekor és a megvalósításkor a technológia semlegesség volt az irányadó. A pályázó vállalta a projekt 5 éves fenntartási kötelezettségét.

hirdetés