Előadással ünnepelték a Magyar Kultúra Napját Békésen

Kultúra Fotó: GA-Pix Fotó

Békésen is megemlékeztek a Magyar Kultúra Napjáról. Diákok és felnőttek, fiatalok és szépkorúak együtt töltötték meg 2020. január 20-án, kora délután a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ színháztermét. 

Több mint négyszáz embert vonzott elbűvölő előadásával a békési származású Kékkovács Mara színművésznő. Somlai Valéria zongora művésznővel a Magyar Kultúra Napja alkalmából egy átfogó, egymással harmonizáló, “összhangban” lévő, a prózát, komolyzenét és képzőművészetet egy csokorba összefogó előadással kápráztatta el a nagyérdeműt. A program a különböző korosztályokat képviselő látogatókat egyformán kötötte le.

hirdetés

Mara mesélt számos, kedves gyermekkori emlékéről. Az előadás közben az is kiderült, hogy művésztársa, Valéria is békési gyökerekkel rendelkezik. Bár a színművésznő többet élt már Budapesten, mint a városban, mégis az itt élő családja és lokálpatriotizmusa, barátai miatt gyakran hazalátogat. Az említett előadás kapcsán többek között megelevenedtek békési, kortárs alkotók rajzai, festményei is a kivetítőn. Úgy mint Csuta György festőművész, illetve Horváth Hajnalka alkotóművész, akinek tanítványai is megmutatkozhattak egy-egy rajzzal. A versek, az aláfestő zenék és képek méltó módon tisztelegtek a Magyar Kultúra Napja előtt.