PDSZ: aggodalomra ad okot a szakképzés átalakítása

Védettségi, szakképzésben, tanév, vizsgázók, általános, óvoda, iskolaőrök, köznevelési, felsőoktatásban, oktatási, olaszországba, tanév, tanterem, oktatás, oktatási Fotó: Pixabay

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) növekvő aggodalommal tekint a szakképzés átalakítására.

hirdetés

Közleményükben azt írták: nem tájékoztatják érdemben sem a szülőket, sem a tanulókat, sem a munkavállalókat. Továbbra sincs rögzített garancia a béremelésre, és a jogalkotás körül még mindig nagy a káosz – sorolták. Kitértek arra is, hogy a közalkalmazotti törvény hatályon kívül helyezése továbbra is veszélyezteti a munkavállalók érdekeit.

hirdetés

A PPDSZ elfogadhatatlannak tartja a jelenlegi helyzetet és őszinte aggodalommal figyeli – az egyébként reformokra szoruló ágazatban – a hibás döntések sorozatát – írták. Felidézték: a múlt héten ezért bejelentették egy, a szakképzéssel foglalkozó sztrájkbizottság megalakulását, annak reményében, hogy mielőbb tárgyalhassanak a felelősökkel. Korábbi tapasztalataik alapján nem érte őket meglepetésként, hogy a kormány nem válaszolt a sztrájktörvényben előírt határidőn belül; a jogszabály szerint már ki kellett volna jelölnie a tárgyalóit – közölték.

Hozzátették: a PDSZ ebbe nem hajlandó beletörődni, és amíg nem tudja elérni, hogy legalább egy évvel elhalasszák a szakképzés reformját, valamint azt, hogy az ott dolgozók továbbra is közalkalmazottak maradjanak, a nyomásgyakorlás hagyományos és új eszközeivel is élni fognak – írja az MTI.

Kapcsolódó tartalom:

hirdetés