Újabb eszközökkel gyarapodott a Vidra Mentőcsoport

vidra Fotó: bekesijarasok.hu

Kereső és mentőkutyák szállítására alkalmas, autóba épített kutyaboxokkal gyarapodott a Gyomaendrődi járás lakóinak védelmére felesküdött Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport Egyesület eszköztára. A berendezéseket a dévaványai önkormányzat által biztosított 100 ezer forint támogatás felhasználásával vásárolta meg a mentőcsoport.

hirdetés

A soraiban 43 tagot – közöttük lovas, kutyás és vízi mentésben jártas szakembert is – számláló egyesület a közelmúltban tartotta tisztújító közgyűlését, mivel az előző vezetés mandátuma lejárt. A tagság immáron öt esztendőre ismételten Ambruzs-Szabó Józsefet választotta elnöknek. A Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport Egyesület munkáját továbbra is titkárként segíti dr. Smiri Sándor, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezető-helyettese. Az alelnöki székben Pataki Balázst Rácz Henriett váltotta.

hirdetés

Az egyesület tagsága arról is határozott, hogy idén egészségügyi segítségnyújtói képzés megszervezésére, valamint esővédő ruházat és mentőcsónak beszerzésére fordítja bevételeit – írja a bekesijarasok.hu.

hirdetés