Közel egymilliárd forintból fejlesztik a városi sportcsarnokot Békéscsabán

sportok háza, sportcsarnok Békéscsaba Fotó: Körös Hírcentrum

A Modern városok program (MVP) részeként közel egymilliárd forintból fejlesztik a városi sportcsarnokot Békéscsabán.

hirdetés

A csütörtöki sajtótájékoztatón Sárfalvi Péter, sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár elmondta: a felújítás időszerű volt, a sportcsarnok 1988-as átadása óta nagyobb fejlesztés nem történt az épületen belül. A kormány számára fontos, hogy az ország minden pontján, így Békéscsabán is Európa szintű sportlétesítmények épüljenek.

hirdetés

Szarvas Péter polgármester felidézte: az elmúlt 32 évben számos nagy eseménynek, mérkőzésnek volt helyszíne a városi sportcsarnok. „Az elmúlt évek alatt kialakult az a látvány, az az állapot, amely messzemenően felújításért kiált. Az az intenzitás és aktivitás, ami jellemzi a sportcsarnokot, nagyon fontos a város életében. A 21. században már jobb körülmények kellenek a szurkolóknak, a versenyzőknek és a sportvezetőknek egyaránt. Szerencsére a Modern Városok Programban – a magyar kormány támogatásával -, a felújítás megkezdődött.”

Hozzátette: a városban több sportberuházás is zajlik. Tavasszal adják át a Röplabda Akadémia munkacsarnokát, emellett elkezdődött a sportuszoda és a multifunkcionális sportcsarnok tervezése is. Futópályát, szabadtéri fitneszparkot és több műfüves labdarúgópályát adtak át az elmúlt időszakban.

sportok háza, sportcsarnok Békéscsaba
Marik Tibor / Fotó: Körös Hírcentrum

Marik Tibor, az önkormányzat sportinfrastruktúra-fejlesztési csoport vezetője részletezte: a beruházás során a szálláshelyek kialakítása megközelítőleg nettó 166 millió forintból fog megvalósulni. A létesítményben korábban is működött sporthotel, de ezek állapota elavult, ezért a szálláshelyek felújítása mindenképp szükséges. A sportcsarnokban összesen 17 szálláshely kerül felújításra, kialakításra. A sportbejárónál egy 24 órás recepciót, illetve a létesítményhez méltó fogadóteret hoznak létre.

A küzdőtér új padlóburkolatot kap, emellett a pályavilágítás is megújul. A sportcsarnok gépészeti, illetve villamosberendezése teljes egészében korszerűsítésre kerül, valamint szellőztetőrendszert építenek ki az épületben. Továbbá felújításra kerül a lelátó, emellett VIP fogadótermeket is kialakítanak.

A beruházás két projektrészből áll. A sportszálláshelyek kialakítására 172 millió forint, a sportok házának kialakítására pedig 815 millió forint áll rendelkezésre. A munkálatok előreláthatólag szeptember végén fejeződnek be.

hirdetés