Mégsem költözik új épületbe a szarvasi agrárképzés

Szent István Egyetem, szarvasi Fotó: Kovács Attila / MTI

Mégsem költözik a pedagógiai főiskola épületébe a Szent István Egyetem (SZIE) szarvasi agrárképzése. Az eddigi kar február 1-jétől Öntözési és Vízgazdálkodási Intézetként működik tovább – tájékoztatta pénteken az egyetem az MTI-t.

hirdetés

A közleményben azt írták, hogy a szarvasi kampusz helyzetéről, jövőjéről tartott egyeztetés során Palkovics László rektor és Magyar Ferenc kancellár egyetértett abban, hogy az oktatási helyszín mégis maradjon a campus főépülete. A héten a kar oktatói levélben fordultak az egyetem vezetőihez és mások mellett az oktatási jogok biztosához. Néhány nappal az új szemeszter kezdete előtt a Gál Ferenc Főiskola pedagógiai karának épületébe akarta költöztetni a megmaradó képzést a SZIE. A tervezett új helyen “általános iskolai oktatás is folyik. Nincs lehetőség laborok kialakítására, nincs elegendő tanterem és iroda sem az oktatók számára”. A pénteki közlemény szerint az egyetem vezetőivel folytatódnak az egyeztetések a jövőben is.

hirdetés

Az egyetem szenátusa tavaly októberben határozott arról, hogy a SZIE Öntözési és Vízgazdálkodási Intézeteként működik tovább a szarvasi telephelyű Agrár- és Gazdaságtudományi Kar. Az intézet feladata a kutatás és a továbbképzések szervezése lesz, graduális képzés a 2020-2021-es tanévben nem indul.

Az intézet idén február 1-jétől közvetlenül a rektor irányítása alá tartozik majd. A Szarvason tanuló hallgatók tanulmányaikat a Szent István Egyetemen fejezik be – egyéni döntésüknek megfelelően – kifutó rendszerben Szarvason vagy Gödöllőn. A kar intézetté alakítása az oktatók munkáját nem befolyásolja – hangsúlyozta pénteki közleményében a SZIE.

Forrás: MTI

hirdetés