A BM Kano Judo SE versenyzőinek jól indult 2020

kano Fotó: BM Kano Judo SE

A judósok számára megkezdődött a 2020-as versenyszezon. BM Kano Judo SE elnöke, Gyáni János versenyzői már két megmérettetésen értek el szép eredményeket.

hirdetés

Nemzetközi versenyen vett részt Mórahalmon a  nagy tehetsége Szabó Karolina. Számára új súlycsoportban -48kg – ban állt tatamira, ám ez nem okozott neki akadályt. A tőle megszokott magabiztos és uralkodó habitussal uralta a mezőnyt, három ippon győzelemmel jutott el az aranyéremig. Így újabb nemzetközi első hellyel tért haza az egyesület nagy bajnoka. Karolina jelenleg nemzetközi edzőtáborban készül Nagyváradon.

hirdetés

Eközben rendezték meg a felnőttek I. osztályú országos bajnokságát Kecskeméten, ahol sérülések miatt ebben az évben csak három versenyző vett részt az egyesülettől. Egy bronzérem és két pontszerző helyezés született. Fehér Dóra egy súlycsoporttal feljebb indult, győztes mérkőzései után egyedül a későbbi aranyérmes állította meg az elődöntőben. A bronzmérkőzést magabiztosan uralta. Alig fél perc alatt magáénak tudhatta az érmet, így immár harmadjára álhatott az első osztályú dobogó harmadik fokára.

Az ifjúsági válogatott Sóczó Rebeka vállsérüléssel küszködve indult a versenyen. Gyors és magabiztos mérkőzések után az elődöntőben korosztályos riválisával küzdött meg. A több mint 7 perces küzdelemben vitatható bírói intéssel maradt alul, végül pontszerző ötödik helyen végzett az idősebbek között.

A pluszos férfiak között Szentandrászki Levente újra visszatért a judo világába, a sorsolás terén nem volt szerencséje, első mérkőzésén a súlycsoport Európa bajnokával küzdött meg, színvonalas mérkőzésen maradt alul. A kezdeti vereség után szép küzdelmekkel folytatta a napot, végül pontszerző ötödik helyen végzett.

Gyáni János edző elmondása szerint az egyesület tervei között szerepel egy judo központ megépítése, melyben a Magyar Judo Szövetség és Békéscsaba Város Önkormányzata segíti az egyesületet. A tervek készítése folyamatban van – tájékoztatott az egyesület.

 

hirdetés