Békés megyében is okozott fennakadásokat a viharos erejű szél

Kidőlt fák, vihar, fakidőlés, katasztrófavédelem Fotó: Körös Hírcentrum (archív)

Több mint négyszázszor riasztották a tűzoltókat a viharos szél okozta károk miatt kedd este 6 óráig országszerte – közölte Dóka Imre az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője.

hirdetés

A legtöbb beavatkozásra addig az Észak-Dunántúlon, így Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Veszprém megyében volt szükség, illetve Pest megyében és fővárosban is jelentős feladatokat ad a vihar. A károk nyomán két ember sérült meg.

hirdetés

Szűcs Csaba tű. alezredes megkeresésünkre elmondta: Békés megyében az elmúlt 24 órában 13 alkalommal riasztották a megye tűzoltóit. Jellemzően kidőlt fák, leszakadt ágak okoztak fennakadást a közúti, illetve a gyalogosforgalomban. Az esetek során személyi sérülés nem történt, lakóingatlanban nem esett kár.

Széllökés veszélye miatt: Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Hajdú-Bihar megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területére továbbra is másodfokú (narancs) meteorológiai riasztás van kiadva. Az érintett területen a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t

Az aktuális veszélyjelzések folyamatosan nyomon követhetők az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, a www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/ oldalon.

Kapcsolódó tartalom:

 

hirdetés