Támogatásból több új óvoda- és iskolakert jöhet létre

iskolakert Illusztráció: Pixabay

Az Agrárminisztérium támogatásának köszönhetően számos újabb óvoda- és iskolakert jöhet létre és újulhat meg az Országos Iskolakert-fejlesztési Program harmadik üteme keretében.

A tárca, az Iskolakertekért Alapítvány és a Kék Bolygó Alapítvány közös programja az idei évben 50 óvodakert és 50 iskolakert létrejöttét támogatja az első ütemben elindított megyei mentorkertek országos hálózatának egyidejű fejlesztése mellett. A programra már lehet pályázni. A 2019 januárjában elindult programmal az Agrárminisztérium a városi zöldfelületek megőrzését és bővítését, valamint a helyi közösségek fejlesztését tűzte ki célul. A kezdeményezés emellett segít abban is, hogy a hazai iskolák és óvodák ráirányítsák a gyerekek figyelmét a környezet megőrzése fontosságára. Továbbá a fenntarthatóság, az egészséges életmód, a felelősségtudat, valamint a természettel és az egymással való együttműködés örömére.

hirdetés

A fenti célkitűzések gyakorlati megvalósításához az egyik legmegfelelőbb közösségi tér és zöldfelület az iskolakert. Ez a többfunkciós természetes oktatási, környezeti nevelési tér lehetőséget teremt mind a gyermekek, mind a felnőttek számára az alapvető természettudományi és kertművelési tapasztalatok megszerzésére. Arra, hogy kézbe vehessék, megvizsgálhassák azokat az élőlényeket, amelyekről az órákon tanultak. Ezeken a tapasztalatokon keresztül észrevétlenül is megszeretik a kertművelést. Kialakul felelősségérzetük az őket körülvevő környezet iránt. Magyarországon egyre népszerűbbek az iskolakertek. A pályázatnak köszönhetően most újabb intézmények csatlakozhatnak az országos hálózathoz – tájékoztatott az Agrárminisztérium Sajtóiroda.

hirdetés

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!