Szélvihar és zivatarmentes hétvége elé nézünk

enyhül, Hidegfront, enyhe, fagy, fagyok, leghűvösebb, melegszik, Hidegfront, mínuszok, tavaszias, felmelegedés, télies Fotó: Pixabay

Pénteken még többfelé megázhatunk, de hétvégére már betervezhetjük a szabadtéri programokat – írja az Időkép.

hirdetés

Pénteken kezdetben eső és hó, napközben a feltámadó szél nehezítheti meg a dolgunkat. Ezúttal a hétvégének kedvez az időjárás, elkerül minket a csapadék, és nem lesz szélvihar sem a hét utolsó napjain.

hirdetés

Csapadékos idővel indulhat a pénteki nap, hajnalban nagy területen esővel, északon a hidegebb, magasabb tájakon havazással indul a reggel. A csapadék egy hidegfront érkezésével egyre keletre szorul vissza, mögötte, nyugaton viszont megerősödik a szél. Délután már több lesz a napsütés, csak északon és nyugaton fordulhat elő egy-egy futó zápor.

Szombaton csillapodik a szél, számottevő csapadék sem várható. Gomolyfelhők takarhatják többször a napot, reggel fagypont közelében, délután 5-11 fok körül alakul a hőmérséklet. Vasárnap hasonló hőmérsékleti értékek mellett élénk szélben lehet részünk, délutántól egyre több lesz a felhő az égen, de semmilyen veszélyes időjárási jelenségre nem kell készülnünk.

hirdetés