Dzsudzsák Balázs góllal mutatkozott be új csapatában

Dzsudzsák Fotó: MTI/Czagány Balázs (archív)

Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya góllal mutatkozott be az al-Ain FC színeiben az Egyesült Arab Emírségek bajnokságának pénteki játéknapján.

A szélső éppen előző klubja, az al-Ittihad Kalba FC otthonában debütált új együttesében. Kezdőként végigjátszotta a 14. fordulóból elhalasztott mérkőzést, amelynek 71. percében ő szerezte a vendégek harmadik gólját. A találkozót végül 4-1-re nyerte meg az al-Ain.

Dzsudzsák szerződését február elején bontották fel az al-Ittihad Kalba FC-nél, a klub akkor szakmai okokkal indokolta a döntést, mondván, Jorge da Silva vezetőedző hosszú távú elképzeléseiben már nem szerepelt a támadó.
Az al-Ain a második, az al-Ittihad Kalba a 11. helyen áll az élvonal 16. fordulóját követően.

Dzsudzsák az az al-Ain FC-hez igazolását követően – a mai meccs előtt néhány nappal -, így nyilatkozott:  “Nagyon örülök, hogy az ázsiai régió egyik legjelentősebb klubjához kerültem – idézte őt az mlsz.hu oldal. – Nagyon boldog vagyok, hogy néhány nappal azután, hogy az eddigi klubom úgy döntött, nem számol velem a jövőben, egy olyan csapathoz igazoltam, amely egyértelműen előrelépést jelent előző csapatomhoz képest.”

“A bajnokság és a BL, úgy érzem, kitűnő lehetőséget ad arra, hogy a válogatott előtt álló komoly kihívásokra is a lehető legjobban felkészülhessek és minél jobban tudjam majd segíteni a csapatot” – tette hozzá Dzsudzsák.

MTI