Fantasztikus játékkal, de vereséggel zárta a BRSE a Challenge Kupa-mérkőzést

Challenge, bajnokság Fotó: BRSE

A Challenge Kupa negyeddöntőjében a görög Olimpiakosz Pireusz csapatát fogadta a Békéscsabai Röplabda SE a Városi Sportcsarnokban kedden este. A találkozó színvonalas játékkal és sajnos minősíthetetlen játékvezetéssel zárult.

hirdetés

3:1-re kikapott a BRSE kedden este a Challenge Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén az Olimpiakosz Pireusz csapatától. A fordulót Békéscsabán rendezték. Bár a csabai lányok igen magas szinten játszottak, a játékvezetésre bőven volt panasz. A mérkőzés végig szorosan alakult, a csapatok fej fej mellett haladtak és az első szettben a Békéscsaba, a másodikban a vendégek nyertek minimális különbséggel. A harmadik játszmában a görögök jobban röplabdáztak és komoly előnnyel nyerve fordítottak, a negyedikre viszont összeszedte magát a magyar együttes, tartotta a lépést a riválisával, az utolsó labdamenetek viszont megint az Olimpiakosznak sikerültek jobban, így komoly előnnyel várhatja a hazai visszavágót. A párharc görögországi mérkőzését március 3-án rendezik – számolt be az MTI.

hirdetés
A két vezetőedző így értékelte a találkozót:

Vasja Samec Lipicer: – A mérkőzés színvonala felnőtt a nemzetközi kupa szintjéhez, élvezetes összecsapást láthattak a szurkolók, sajnos azonban a játékvezetés nem ütötte meg az elvárt szintet. Nem kívánom erre fogni a vereséget, azzal kell foglalkoznunk, hogy mi múlt rajtunk. Az ellenfél remekül blokkolt és pontosan is olvasta a játékunkat, mi pedig nem szerváltunk elég jól. A visszavágón végig tökéletesnek kell lennünk, hogy jó eredményt érjünk el.

Branko Kovacsevic: – Elismerésem mindkét csapatnak, mert nemzetközi szinten is kimondottan színvonalas mérkőzés volt. Jó játékosokból álló, nagyszerűen felkészített csapat otthonában nyertünk. Apróságok döntöttek a javunkra, mindenesetre jó eredményt értünk el a visszavágóra, amely ettől függetlenül nehéz és kemény mérkőzés lesz.

Forrás: BRSE

hirdetés