Sóczó Rebeka ismét magyar bajnok

Az ifi OB érmesei balról: Szentandrászki Gréta, Gyáni János edző, Rus Sebastian, Szabó Karolina és Sóczó Rebeka

Újabb sikereket ért el a BM Kano Judo SE, Gyáni János tanítványai két versenyen is eredményesen szerepeltek.

hirdetés

Hétvégén rendezték meg az ifjúsági korosztályúak országos bajnokságát a Veszprém megyei Nemesvámoson. A rangos versenyen 75 egyesület 340 judósa állt tatamira.

hirdetés

Az egyesület korosztályos válogatottja, Sóczó Rebeka a 70 kg-os súlycsoport egyik nagy esélyeseként indult a versenyen. Első három mérkőzésén összesen alig több, mint fél percet töltött a szőnyegen, magabiztosan végigsöpört a mezőnyön. Rebeka gyorsan a döntőbe került, ahol riválisával küzdött meg a bajnoki címért, végül egy tökéletesen végrehajtott dobással a csabai versenyző került ki győztesen. Sóczó Rebeka immár hatodik országos bajnoki címét szerezte meg.

44kgban a serdülő korosztályú Szabó Karolina mérettette meg magát az idősebbek között. Karolinának nem okozott gondot a korkülönbség, a fiatal tehetség magabiztosan nyerte a küzdelmeket egészen a döntőig menetelt. A címért a jelenlegi ifjúsági világbajnokkal mérkőzött meg. Karolina pontértékű akciót hajtott végre a bajnokon, melyet vitathatóan visszavontak. A serdülő országos bajnok az idősebbek között ezüstérmet szerzett.

Szentandrászki Gréta az évben váltott korcsoportot, a versenyen magabiztos és technikás küzdelmeket láthattak tőle, négy győztes és egy vesztes mérkőzéssel. Egyedül a későbbi aranyérmes tudta megállítani. Gréta végül bronzéremért küzdött, ahol fél perc alatt magáénak tudhatta az érmet és állhatott a dobogó harmadik fokára.

Gyáni János edző a következőképp értékelte versenyzőit:

Nagyon meg vagyok elégedve a lányokkal, csodálatos amit ma végigvittek. Hétről-hétre látom ahogy fejlődnek és ilyenkor kijön a sok munka eredménye ,amit egy kicsi alkalmatlan teremben végzünk.

Az ifjúsági országos bajnokság egyesületi rangsora szerint a BM Kano Judo SE az előkelő 8. helyen végzett 75 egyesület közül.

Nagykőrösön rendezték meg a serdülő B korosztályúak országos diákolimpiáját, ahol egy érem és két pontszerző helyezés született a BM Kano Judo SE részéről.

A kétszeres diákolimpiai bajnok, Perecz Márk idősebbek között állt tatamira. Nagyszerű versenyzéssel, két győztes és egy vesztes mérkőzéssel végül a dobogó harmadik fokára állhatott.

Csachó Balázs és Petrovszki Márk pontszerző hetedik helyen végzett.

Perecz Márk a dobogón (balról a harmadik)

hirdetés