Enyhe, de gyakran esős idővel köszönt be március

enyhül, Hidegfront, enyhe, fagy, fagyok, leghűvösebb, melegszik, Hidegfront, mínuszok, tavaszias, felmelegedés, télies Fotó: Pixabay

Ismét melegszik az idő, a hét elején délen, délkeleten a 20 fokot is megközelíthetjük, viszont az esernyőkre is szükség lesz – írja az Időkép.

hirdetés

Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan tovább is áll a február végi tél, hétvégétől ismét enyhébb, de gyakran nedves légtömegek érik el hazánkat. A meteorológiai tavasz első napján már 9-15 fokos csúcshőmérsékletre, de egyre több felhőre, délután nyugat felől egyre nagyobb területen esős időre van kilátás.

hirdetés

Hétfőre a tartós eső elvonul, időnként előbújhat a nap, emellett azonban többször beborulhat az ég, és szórványosan záporok továbbra is előfordulhatnak. Erős délnyugati széllel meleg levegő érkezik fölénk, délutánra 10-18 fokig melegszik a levegő, melegebb délen lesz.

Keddre egy hullámzó hidegfront helyeződhet fölénk, és okozhat többfelé esőt, záporokat, néhol akár-egy-egy zivatart. A jelenlegi számítások szerint a délkeleti országrészt még nem éri el a front, itt időnként a nap is kisüthet, és délután akár 18-20 fokot is mutathatnak a hőmérők. Ezzel szemben nyugaton 10 fok alatt maradhatnak a maximumok, amit az erős északnyugati szélben még hűvösebbnek érezhetünk majd.

Szerdára valószínűleg a keleti, délkeleti tájakat is eléri a front és csapadékzónája.

hirdetés