Már 90 ezer fölött a koronavírus-fertőzöttek száma világszerte

korona, koronavírus Fotó: MTI/EPA/Kim Csul Szu

Hétfő este nyolc újabb ország jelentette, hogy megjelent a koronavírus a területén: Indonézia, Portugália, Szenegál, Tunézia, Szaúd-Arábia, Jordánia, Marokkó és Lettország. Kedden Ukrajna is közölte, hogy van egy koronavírus-beteg, aki Olaszországból érkezett haza, és az ország nyugati részén lévő Csernyivci város kórházában ápolják.

hirdetés

Közép-európai idő szerint kedd délelőtt 10 órakor a világ 76 országában 90 914 fertőzést tartottak számon, és 3116 halálos áldozatot regisztráltak. Az új fertőzések száma 763, a haláleseteké 38. Ezen belül súlyos a dél-koreai helyzet romlása: 374 új esettel 5186-ra nőtt a koronavírussal megfertőződöttek száma, és az esetek zömmel az ottani gócpontnak számító délkeleti Tegú városban és környékén vannak.

hirdetés

A betegség főleg egy keresztény kisegyház, a Sincshondzsi tagjainak körében terjedt el. A halálos áldozatok száma keddre 34-re nőtt az országban. Németország 31 új megbetegedést jelentett kedden, amivel 188-ra nőt a fertőzöttek száma. Franciaországban bezártak körülbelül 120 iskolát a járvány két fő gócpontjában: Oise és Morbihan megyében. Az intézkedés 35 ezer, illetve 9 ezer diákot érint.

Peking vezetése bejelentette kedden, hogy mindenkinek, aki Dél-Koreából, Japánból, Iránból vagy Olaszországból érkezik a városba, 14 napra karanténba kell vonulnia.

Iránban van a betegség egyik globális gócpontja a kínai Vuhan város után, és Kína után Iránban haltak meg a legtöbben a betegségben, hétfői bejelentés szerint legalább 66-an. A fertőzöttek száma 1501. Iránban a lakosság egyre hevesebben bírálja az ország vezetését a járvány miatt, és sokan úgy gondolják, hogy az áldozatok száma jóval több annál, mint ahányat hivatalosan közölnek.

MTI

hirdetés