Hazaengedtek hat, a balassagyarmati kórházban megfigyelt embert

Hazaengedtek hat, koronavírus-fertőzés gyanúja miatt megfigyelt embert a balassagyarmati kórházból, további három ember a vizsgálat eredményére vár – közölte a Nógrád megyei város önkormányzata a közösségi oldalán csütörtökön.

hirdetés

Azt írták, a Dr. Kenessey Albert Kórház infektológiai osztályán jelenleg három, enyhe tüneteket mutató ember van szakszerű megfigyelés alatt, mindegyikük a vizsgálati eredményeire vár. Hat, eddig szintén megfigyelés alatt ott tartózkodó embert – egy négytagú Komárom-Esztergom megyei családot és két másik felnőttet – negatív vizsgálati eredménnyel hazaengedték.

A városházi operatív törzs felhívta a figyelmet arra, hogy a kórházban elrendelt látogatási tilalom nincs összefüggésben ezekkel a koronavírus-gyanús esetekkel, azt az influenzajárvánnyal kapcsolatos megbetegedések miatt rendelte el a tisztifőorvos. Fokozottan kértek mindenkit, hogy tartsa be az előírásokat, így lázzal, influenzás tünetekkel senki ne menjen közösségbe, orvosi rendelőbe, hanem maradjon otthon és hívja ki a háziorvost.

MTI

hirdetés