Talált bankkártyával próbált fizetni, büntetőeljárás indult ellene

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Debrecenben egy bucsai férfi villamosjegyet akart kifizetni egy olyan bankkártyával, amit Karcagon talált. A rendőrség csalással gyanúsítja.

Talált bankkártyával akart kifizetni két villamosjegyet egy bucsai férfi 2020. február 25-én, Debrecenben. Karcagig busszal, majd onnan vonattal utazott a Hajdú-bihari megyeszékhelyre. Karcagon elmondása szerint talált egy bankkártyát. Eltette, és miután pénzét italra költötte, a talált kártyával próbált meg kifizetni két villamosjegyet. Nem sikerült neki, mert a kártyát a tulajdonosa már letiltatta. A jegypénztár alkalmazottja értesítette a rendőrséget, majd a Debreceni Rendőrkapitányság rendőrei a férfit előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozás során kiderült, hogy a bankkártya nem is azon a napon került a férfihez, hanem már 2020. február 24-én is nála volt, és többször vásárolt, fizetett is vele.

hirdetés

Az 57 éves bucsai férfi azt mondta, hogy pontosan nincs tisztában azzal, mit kell tennie, ha talál valamit. De nem is érdeklődött ezután, elismerte, hogy a bankkártyát használni akarta. A bankkártyák hátulján rajta van, hogy aki ilyen kártyát talál, annak el kell juttatnia azt a bankhoz. A Szeghalmi Rendőrkapitányság a férfi ellen csalás bűntett miatt büntetőeljárást indított.

Forrás: police.hu