Telet űztek, tavaszt köszöntöttek a sarkadi nyugdíjas egyesületek

sarkadi Fotó: Sarkad Város hivatalos oldala

Mindkét sarkadi nyugdíjas egyesület teltházas, vidám farsangi rendezvény keretében búcsúztatta a telet és köszöntötte a tavaszt februárban.

hirdetés

Előbb a Sarkadi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete tartotta hagyományos farsangi batyus összejövetelét a sarkadi Bartók Béla Művelődési Központban. A 2020. február 21-én tartott rendezvényt megtisztelte jelenlétével a város polgármestere, dr. Mokán István és Mester Judit Ibolya alpolgármester asszony, a művelődési központ vezetője is.

Az egyesület tagjain túl tíz társegyesület tagjai is jelen voltak határon innen és határon túlról. Azaz mintegy 160 fő jelent meg és érezte igen jól magát. A köszöntések után 31 jelmezbe öltözött résztvevő mutatkozott be különféle maskarákban és jelmezekben. Minden fellépőt 1-1 tábla csokoládéval ajándékoztak meg a szervezők. A jelmezesek felvonulását követően zene, tánc, felhőtlen szórakozás következett. Majd tombola sorsolással zárult a rendezvény.

Pár nappal később, 2020. február 29-én, szombaton a település másik nagy nyugdíjas szervezete, a Sarkad és Vidéke Áfész Nyugdíjas Egyesület tartotta igen vidám hangulatú, évek óta hagyományos, városi jelmezes felvonulással egybekötött télűző-tavaszköszöntő rendezvényét. A jelentős érdeklődést vonzó rendezvény kapcsán Perei Károlyné, az egyesület elnöke elmondta, idén is jelmezbe öltözve, a belvároson átvonulva űzték a telet. A felvonulók a Bartók Béla Művelődési Központból indultak a Rendezvény térre, ahol elégették a telet, a hideget jelképező bábut.

Természetesen idén is sokan érkeztek a különböző társegyesületekből, illetve az idei télűző-tavaszköszöntő rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője is. A telet jelképező bábu elégetését követően a művelődési központban folytatódott igen jó hangulatban, terített asztalok és zeneszó mellett a program.

Forrás: Sarkad Város hivatalos oldala

hirdetés