Csalással jutottak mobiltelefonhoz, büntetőeljárás indult ellenük

Battonyán, Kábítószer, ellenőrzés, millió, gyulán, férjét, vésztőn, helyszíneltek, francia, szarvason, kötegyáni, baleset, marihuánát, ittas, szabálysértés, police, rendőrség, erőszak, békéscsabán, orosházán, ittas

Főbérlője nevében vásárolt részletre nagy értékű mobiltelefont egy füzesgyarmati nő. A párjával együtt tervelték ki, hogy így jutnak hozzá a készülékhez. A rendelést is együtt bonyolították le az interneten, a részleteket pedig nem fizették. A rendőrség csalás miatt büntetőeljárást indított ellenük.

hirdetés

Csalással jutott hozzá egy mobiltelefonhoz egy nő és egy férfi. A füzesgyarmati nő az interneten ismerkedett meg a budapesti férfival, majd 2018 decemberében részletre vásároltak egy mobiltelefont. Nem a saját nevükben kötöttek szerződést, hanem annak a nőnek a nevében, akinél egyikük albérletben lakott. Azt mondták neki, hogy fizetni fogják a részleteket, és a főbérlő nevében, az interneten meg is rendelték a szolgáltatótól a több mint 200 ezer forint értékű készüléket. A pár csak az első részletet fizette be, ráadásul nem sokkal a vásárlás után a kapcsolatuk is megszakadt. A telefon a férfinél maradt, el is adta azt. A mobilszolgáltató felszólításait követően a főbérlő feljelentést tett a rendőrségen.

hirdetés

A Szeghalmi Rendőrkapitányság a 43 éves füzesgyarmati nőt és a szintén 43 éves budapesti férfit csalás vétség elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a büntetőeljárás iratait 2020. március 10-én továbbította az ügyészségre.

Police.hu

hirdetés