Emmi: minden iskolai programot, ünnepséget mondjanak le az intézmények!

felsőoktatási, ingyenesen, egyetem, könyvtár, iskola, oktatás Fotó: Pixabay

Minden iskolai programot, ünnepséget mondjanak le az iskolák, a tanulók, a pedagógusok és családjuk biztonsága érdekében – ezt kérte a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal szerdán abban az újabb levélben, amelyben tájékoztatták a tankerületeket, az iskolákat és az iskolába járó gyerekek szüleit a koronavírus-helyzettel összefüggő legfontosabb intézkedésekről, a megelőzés lehetőségeiről.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a levélben arra kérték az intézmények vezetőit, hogy minden iskolai programot, március 15-ei és más ünnepséget, tábort, erdei iskolát, külföldi utazást, osztálykirándulást – beleértve ebbe a Határtalanul! programot, az Erasmus és Erasmus+ programot, külföldi nyelvtanfolyamot és a testvériskolai látogatásokat is – mondjanak le. A Lázár Ervin-program keretében szervezett valamennyi programot is határozatlan ideig fel kell függeszteni.

hirdetés

Újra felhívták az intézmények vezetőinek figyelmét a rendszeres fertőtlenítés és takarítás, valamint a kézmosószerek és a kézfertőtlenítő szerek folyamatos biztosításának fontosságára, továbbá arra, hogy a kézfertőtlenítő szerek elhelyezésekor ügyeljenek arra is, hogy ezekhez ne csak a pedagógusok, hanem a diákok is hozzáférhessenek.
A korábban már megküldött levelekben foglaltakat megerősítve a tájékoztató részletes információval szolgál a diákoknak, a szülőknek és az intézmények pedagógusainak is arról, mi a teendő, ha valaki bármilyen módon kapcsolatba került fertőzöttel itthon vagy külföldön. A lényeg: ne menjen iskolába, maradjon otthon, haladéktalanul hívja fel telefonon a háziorvosát, és kövesse az ő utasításait.

A szülőknek szóló levélben a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal is megerősíti, hogy folyamatosan nyomon követik a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejleményeket, állandó kapcsolatot tartanak mind az Emberi Erőforrások Minisztériumával, mind az operatív törzzsel. Ha elrendelnek bármilyen, a hazai köznevelési intézményeket érintő intézkedést, akkor arról soron kívül értesítik mind a tankerületi központokat, mind a köznevelési intézmények vezetőit, akik a szükséges információkkal ellátják a szülőket – közölték.

MTI