Nem tudta igazolni a kolbász eredetét

kolbász, NAV

A NAV munkatársai Békés megyében a 47-es főúton ellenőriztek egy 3,5 tonnás teherautót. A sofőr közel 500 kilogramm áru eredetét nem tudta igazolni.

hirdetés

A pénzügyőrök közúti ellenőrzésen állítottak meg egy teherautót, ami különféle hústerméket szállított. A sofőr csak 20 kilogramm áruról tudott szállítólevelet bemutatni, miközben a raktérben 500 kilogramm, több mint egymillió forintot érő szárazárut (kolbász, kacsazsír, tepertő, disznósajt) szállított.

hirdetés

A NAV munkatársai az igazolatlan eredetű szállítmányról értesítették a kormányhivatal munkatársait. Ők megállapították, hogy a cégnek nincs engedélye más által gyártott élelmiszerek forgalmazására. Ezért az áru egy részének azonnali megsemmisítését rendelték el, míg a másik részét további vizsgálatok miatt zár alá vették.

Az ellenőrzésen az is kiderült, hogy a vizsgált cégnek több mint 2,5 millió forint adótartozása van, ezért a pénzügyőrök felvették a kapcsolatot a társaság képviselőjével, aki azonnal átutalta a tartozás teljes összegét. Az eset után a vállalkozás további adóellenőrzésekre számíthat – tájékoztatott Jegyinák Attila, a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága sajtóreferense.

hirdetés