Koronavírus: A békéscsabai főiskolán is szünetel az oktatás

Szegedi Tudományegyetem, Gál Ferenc Főiskola, Békéscsaba, oktatási szünet Fotó: Körös Hírcentrum (archív)

A Kormány által kihirdetett vészhelyzetre tekintettel, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Felsőoktatásért Felelős Helyettes Államtitkársága 2020. március 11-i intézkedési tervében foglaltakat követve, több intézkedést is foganatosítottak a békéscsabai Gál Ferenc Főiskolán.

Az utasításban foglaltak célja a koronavírus terjedésének megakadályozása, tekintettel a Főiskola egész közössége, minden hallgatója, oktatója, munkatársa, családjaik, környezetük érdekeire – fogalmaznak közleményükben.

hirdetés
  1. Rektori oktatási szünetet rendeltek el 2020. március 12. és március 13. napjára.
  2. Tavaszi szünetet rendeltek el a 2020. március 16-21. közötti időszakra.
  3. Felhívják a hallgatók figyelmét, hogy a tavaszi szünet ideje alatt ne utazzanak külföldre, lehetőség szerint lakhelyükön tartózkodjanak!
  4. A hallgatók nem látogathatják a Gál Ferenc Főiskola egyik intézményegységét sem a 2020. március 12-től 2020. március 21-ig tartó időszakban. Ennek megfelelően semmiféle okból, sem tanulmányi vagy más ügyek személyes intézésére, sem könyvtárlátogatási, sem pedig sportolási vagy egyéb célból sem tartózkodhatnak a GFF intézményegységeiben. Ez vonatkozik a gyakorlóhelyekre is.
  5. 2020. március 23-tól távoktatásra áll át a Gál Ferenc Főiskola minden szakján, képzésében, ami visszavonásig tart. A távoktatás időszakában sem látogathatják a hallgatók a GFF intézményegységeit. Ennek módjáról a hallgatók a tavaszi szünet végével tájékoztatást kapnak.
  6. A hallgatói ügyintézés kizárólag elektronikus eljárásrendben történik 2020. március 12. napjától.
  7. A GFF oktatói, munkatársai folyamatosan végzik munkájukat a rektori szünet, tavaszi szünet, valamint a távoktatási időszak alatt is!
  8. A kollégiumokat legkésőbb 2020. március 13-ig el kell hagyniuk a magyar állampolgárságú hallgatóknak, kérve, hogy a kollégiumi tartózkodási helyükről otthonukba távozzanak. Amennyiben a magyar állampolgárságú hallgatónak nincs hova mennie, rektori méltányossággal maradhat a kollégiumban.
  9. külföldi állampolgárságú hallgatók továbbra is maradhatnak a GFF kollégiumaiban, de rájuk is vonatkoznak az 1-5. pontokban foglaltak.
  10. A Gál Ferenc Főiskolán szervezett minden hazai és nemzetközi tudományos, szakmai, kulturális rendezvényt el kell halasztani, vagy a jelen rendelkezések visszavonása utáni időpontra ütemezni.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés