Világszerte halasztják vagy törlik a különböző sporteseményeket

renault Fotó: Renault Sport

A koronavírus-járvány miatt továbbra is világszerte – így Magyarországon is – halasztják vagy törlik a különböző sporteseményeket.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szombaton a honlapján közölte: miután a kormány pénteki határozata értelmében hétfőtől új oktatási rend lép életbe az országban, az iskolásokra vonatkozó döntést követően a szervezet március 16-tól határozatlan időre felfüggeszti az összes utánpótlás-korosztályú bajnokságát.

hirdetés

Az Európai Karate Szövetség (EKF) arról értesítette a magyar szövetséget, hogy március 25. és 29. között – nem rendezik meg az – olimpiai kvalifikációs sorozatba is beletartozó – felnőtt karate Európa-bajnokságot, amelyre Bakuban került volna sor.

Elmarad a Németország-Olaszország felkészülési labdarúgó-mérkőzés, melyet március 31-én Nürnbergben rendeztek volna meg, ezt a két érintett ország szövetsége jelentette be. Neil Kilgour, az edinburghi maraton igazgatója közölte, hogy nem tudják megrendezni a versenyt az eredetileg tervezett május 24-i időpontban. Az új dátumot várhatón hétfőn jelentik be.

A rendezők törölték pénteken reggel a Forma-1 hét végi szezonnyitó versenyét, az Ausztrál Nagydíjat. Csupán néhány órával azelőtt döntöttek erről, hogy megkezdődött volna az első hivatalos edzés.

MTI