Fokról fokra emelkedik a hőmérséklet, napos idő érkezik

napos, 20 Fotó: Pixabay

Napról napra melegebb lesz, a hét közepén ismét sokfelé átléphetjük a 15 fokot.

hirdetés

Nemzeti ünnepünk ragyogóan napos időt tartogat, felhők napközben szinte nem is lesznek az égen, így természetesen esni sem fog. Az északkeleti szelet többfelé élénk, délkeleten erős lökések kísérhetik. Hajnalban hideg lesz, a fagyzugos északi völgyekben akár -5 fok alá hűlhet a levegő. Délután a napos időben 7-12 fokot mérhetünk.

hirdetés

Hétfőn is sokat süthet majd a nap, elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Ezen a napon már a déli-délkeleti szél támad fel, leszámítva a keleti tájakat. A hajnal ismét hideg lesz, de nappal már 9-14 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Kedden már gyakrabban zavarhatják felhők a napsütést, délután, este a Dunántúlon elszórtan kisebb eső, futó zápor is előfordulhat. Északira, északnyugatira fordul a szél, de csak nyugaton számíthatunk egy-egy élénk széllökésre. A legmagasabb hőmérséklet már mindenhol 10 fok felett alakulhat, délen, délnyugaton 15 fok körüli maximumokat mérhetünk.

Szerdán ismét több napsütés valószínű, és eső sem várható. Enyhébb lesz a reggel, délutánra pedig már 14 és 18 fok közé melegedhet a levegő. Csütörtökön és pénteken egy-két fokkal tovább enyhülhet az idő, de hétvégére lehűlés érkezhet – írja az Időkép.

hirdetés