Figyelmetlen volt, halálos balesetet okozott

halálos baleset Fotó: Police.hu

Személygépkocsi ütött el egy gyalogost Nagyszénáson. Az autó vezetője későn vette észre az út szélén álló férfit, ezért történt a baleset. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

hirdetés

Halálos közlekedési baleset történt 2019. július 29-én 21 óra után néhány perccel Nagyszénáson, a Bartók Béla utcában. Egy személygépkocsi elütött egy gyalogost. A férfi az út szélén, a kerékpárja mellett állt, és a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

hirdetés
Fotó: Police.hu

A nyomozás adatai szerint a gyalogos 102 méterről, a jármű sebességét is figyelembe véve féktávolságon kívülről látható volt. A személygépkocsi vezetője azonban, aki a megengedett sebességnél körülbelül 15 km/órával gyorsabban hajtott, későn vette észre őt, ezért ütötte el. Az Orosházi Rendőrkapitányság a 23 éves nagyszénási fiatalembert halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével gyanúsítja.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait 2020. március 25-én továbbította a Gyulai Járási Ügyészségre.

hirdetés