Piac nélkül is közvetlenül vehetik meg a békési lakosok a helyi termelők áruit

piacok Illusztráció: Pixabay

Békésen a koronavírus járvány megfékezése és az ellene való védekezés érdekében a piac ideiglenes bezárása mellett döntöttek. Azonban a helyi kereskedők, kistermelők munkájának, portékáik értékesítésének segítése érdekében Polgár Zoltán alpolgármester kezdeményezésére lehetőséget biztosítanának a kereslet és a kínálat összetalálkozására.

Megrendelés, házhoz szállítás és háztól vásárlás formájában tennék elérhetővé a lakosság számára a kereskedőktől, helyi termelőktől a piaci termékek megvásárlását, elkerülve ezzel az emberek nagy létszámban történő találkozását. Várhatóan a jövő héten egy olyan listát készítenek a felhívásra jelentkező kistermelők, árusok által megadott információkból, mely alapján a lakosok az otthonukból könnyen kiválaszthatják majd, hogy melyik helyi termelőtől, mit szeretnének vásárolni.

A lista tartalmazni fogja, hogy milyen formában lehet átvenni a termékeket, személyesen a termelőtől vagy házhoz szállítással. A kiskereskedőknek, helyi termelőknek szóló felhívás a város honlapján, Facebook oldalán érhető el.


Kövessen minket Facebookon!