Kijárási korlátozás lép életbe Magyarországon

rendkívüli, fertőzöttek

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között.

Két héten keresztül az otthonunkat vagy a lakóhelyünket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

hirdetés

A kormányfő arról is beszélt, hogy „elviselhető módon” próbálják elválasztani az időseket a fiataloktól. Ezért közölte: az élelmiszerboltok, drogériák, patikák esetében olyan speciális szabály lép életbe, hogy a 65 év felettiek 9 és 12 óra között látogathatják ezeket az üzleteket. Ebben az időszakban más nem mehet be ezekbe.

Elmondta azt is, hogy hétfő reggeltől minden kórház élén megjelennek az egyenruhás „kórházparancsnokok”. Orvosszakmai kérdésekben természetesen nem ők fognak dönteni, hanem az orvosok, de a járványügyi előírások betartása, betartatása, a készletek rendelkezésre állása, a személyzettel való gazdálkodás folyamatos „karbantartása” a „kórházparancsnokok” feladata lesz – közölte a kormányfő.

Hangsúlyozta: ha a következő néhány hétben, hónapban jól működik ez a rendszer, a kórházak ki fogják bírni a terhelést. (MTI)

 A korlátozásról szóló rendeletet ide kattintva olvashatják.


Kövessen minket Facebookon!

 

 

hirdetés