Letartóztattak egy gyulai és egy végegyházi fiút

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

A Gyulai Járási Ügyészség társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte egy 15 éves gyulai, és egy szintén 15 éves végegyházi fiú letartóztatását, akik 2020. március 29-én egy fiatalkorú társukat rabolták ki.

hirdetés

A terheltek és a sértett egy békési gyermekotthonban laknak, a sértett egy hete került az otthonba, míg a két terhelt annak már régebb óta lakói. 2020. március 29-én az esti órákban az egyik terhelt felkereste a szobájában az újonnan érkezett sértettet, majd belekötött és tőle az értéktárgyai átadását követelte azzal, hogy ha nem kapja meg azokat, meg fogja verni. Mivel a sértett megtagadta a követelés teljesítését, a terhelt egy alkalommal ököllel oldalba ütötte és egy pofont is adott neki. A fenyegetésbe és a bántalmazásba bekapcsolódott a másik terhelt is, aki a sértettel egy szobában lakott, így a sértett végül átadta 2 db mobiltelefonját, 2.000.-Ft készpénzt tartalmazó pénztárcáját, a tusfürdőjét, a dezodorát és a testápolóját a terhelteknek. A támadók ezt követően a telefonok PIN kódjának átadását követelték a sértettől, akit ennek érdekében testszerte többször ököllel megütöttek.

hirdetés

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt attól is alappal lehetett tartani, hogy a terheltek szabadlábra kerülésük esetén a sértett vagy a tanúk befolyásolásával a bizonyítás sikerét veszélyeztetnék. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója 2020. április 02-án egy hónapra rendelte el a terheltek letartóztatását.

hirdetés