Két ittas járművezető ellen is büntetőeljárás indult

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Ittas járművezetés gyanúja miatt indult büntetőeljárások iratait továbbította a rendőrség az ügyészségre Békéscsabán.

hirdetés

Két ittas járművezetéssel gyanúsítható férfi ügyének vizsgálatát fejezte be a Békéscsabai Rendőrkapitányság. Mindketten személygépkocsit vezettek. Egyikük 2020. február 26-án 19 óra körül Békéscsabán, a Gyulai úton közlekedett, amikor a rendőrök le akarták állítani. A férfi a rendőri jelzésre nem állt meg, gyorsított, bekanyarodott egy parkolóba, majd kiszállt az autójából és el akart menekülni. A rendőrök elfogták, megszondáztatták, majd miután a légalkoholmérés eredménye pozitív lett, előállították mintavételre.

hirdetés

Az igazságügyi szakértői vizsgálat igazolta az ittas járművezetés gyanúját. A férfi nem tagadta, hogy ittasan ült autóba. Barátaival italozott, és el szeretett volna menni a közeli boltba, de esett az eső, ezért nem gyalog indult el. Korábban ittas járművezetés miatt indult már ellene eljárás és a járművezetéstől is eltiltották, ezért akarta elkerülni a rendőri intézkedést. A másik férfit 2020. március 8-án 1 óra 45 perc körül állították le a rendőrök Békéscsabán, a Baross utcában. A légalkoholmérés eredménye pozitív lett nála, ezért ellene is büntetőeljárás indult. Ő szintén a barátaival italozott, majd a társaság egyik tagja rosszul lett és őt akarta hazavinni.

Kihallgatásukon az ittas járművezetéssel gyanúsított férfiak elismerték, hogy rossz döntést hoztak. Nem kellett volna vezetniük azután, hogy alkoholt ittak. A rendőrség az ellenük indult nyomozások vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az eljárások iratait 2020. április 6-án továbbította az ügyészségre.

A történtek kapcsán a Békéscsabai Rendőrkapitányság ismételten kéri, hogy ha szeszesitalt fogyasztottak, ne vezessenek! A rossz döntésnek ugyanis nemcsak rendőri intézkedés, hanem közlekedési baleset is lehet a következménye. Saját és mások biztonsága érdekében tartsák be a szabályokat!

Forrás: police.hu

hirdetés