Kereskedelmi korlátozás: átmenetileg tilos kutyát és macskát vinni Olaszországba

társállatainak, háziállatok, állatok, szilveszterkor, Olaszországba Illusztráció: Pixabay

A magyar állategészségügyi hatóság megtiltja a kereskedelmi célú kutya és macskaszállítmányok Olaszországba történő indítását az olasz hatósággal folytatott egyeztetés alapján további intézkedésig.

hirdetés

Az olasz állategészségügyi hatóság tájékoztatása alapján – a koronavírus járványhelyzet miatt – a kedvtelésből tartott állatokat értékesítő kisállat-kereskedések jelenleg zárva tartanak Olaszországban. Emellett az állatokkal való kereskedést az érvényben lévő kijárási tilalom sem teszi lehetővé. A legális kereskedelmet megakadályozó tényezők miatt a magyar állategészségügyi hatóság további intézkedésig megtiltja a kereskedelmi célú kutya és macskaszállítmányok Olaszországba történő indítását.

hirdetés

A Nébih tematikus szállítási aloldalán elérhetőek a legfrissebb információk. Minden állatszállításban érintett vállalkozásnak javasolják, hogy kísérjék figyelemmel az érdeklődők az itt megjelenő tájékoztatókat. Akár haszon-, akár kedvtelésből tartott állatról van szó. Kérdés esetén pedig forduljanak a hivatal ügyfélszolgálatához, az ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu címen.

Forrás: Nébih

hirdetés