Kovács Zoltán: Orbán Viktor az összes szempont figyelembe vételével dönt a további lépésekről

Kovács Zoltán, orbán Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök az összes szempont és a szakértők figyelembevételével dönt a szombaton lejáró kijárási korlátozás után szükséges további lépésekről – hangsúlyozta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője.

Kovács Zoltán hozzátette: az adatok és a személyes érzékelés is azt mutatja, hogy szerdán már-már egy normális napnak megfelelő forgalom volt az utcákon, és “ez nem egy jó jel”. Az utóbbi napokban fellazult a kijárási korlátozás betartásával kapcsolatos rend. “Ez valószínűleg tükröződni fog a számokban is” – mondta. Az államtitkár közölte: a koronavírus miatt két hete bevezetett korlátozás szombati lejárta előtt Orbán Viktor miniszterelnök az összes szempont és a szakértők figyelembevételével hozza meg döntését “a végleges intézkedésekről”. Ez nagyon nehéz feladat – jegyezte meg a húsvéti ünnepre utalva.

hirdetés

Kovács Zoltán emlékeztetett arra is, hogy a szerdai kormányülésen Orbán Viktor meghívására Karácsony Gergely főpolgármester és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke is részt vett. Megosztották gondolataikat a kialakult helyzettel és a szükséges intézkedésekkel kapcsolatban. Karácsony Gergely a kijárási korlátozás egy hónapos meghosszabbítását javasolta. Szita Károly pedig “szíve szerint szigorítana is” – idézte fel.

“Ezeket mind-mind figyelembe kell vennünk” – folytatta Kovács Zoltán. Érthetőnek nevezte, hogy több kisebb – köztük Balaton-környéki – önkormányzat is próbálja lebeszélni az embereket, hogy az ünnep alatt településeikre látogassanak. Az államtitkár azt is megjegyezte: bár a kormány kezdettől együttműködésben gondolkodik, az ellenzék azonban nem volt partner abban, hogy egységes döntés születhessen a különleges jogrendről és a gazdasági intézkedésekről – számolt be az MTI.

 

Kapcsolódó tartalom: