Jelenleg is zajlanak Békésen, a Puskaporos tónál a kotrási munkálatok

csapadékvíz elvezetés, Békés, fejlesztés Fotó: GaPix Fotó

Jelenleg is zajlanak Békésen, a Puskaporos tónál a kotrási munkálatok. A tó kitisztítása a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. A projekt a két fontos vízgyűjtő, a Puskaporos tó és a Cigányvízláda elnevezésű területek rendezését, kikotrását teszi lehetővé.

hirdetés

Az elnyert mintegy 378 millió forintos támogatásból a Puskaporos tó kotrásán kívül megvalósul a Cigányvízláda kotrása is, amit szintén elkezdtek már, de még nem fejeződött be. A beruházás érinti továbbá a Malomasszonykerti és Décseri csatorna rekonstrukcióját, a Fonó, Kereszt és Kalász utcai valamint a Babilon sori csapadékcsatorna felújítását, építését. A Békés, Csapadékvíz elvezetés kialakítása II. ütem című projekt 2020. július végén fejeződik be, és szorosan kapcsolódik az I. ütemben megvalósított beruházásokhoz. Cél a keletkezett csapadékvíz helyben tartása, melyet Békés Város Önkormányzata a lakosok szemléletformálásával egészít ki, különös tekintettel a magántulajdonú ingatlanok előtti árkok tisztítására.

Balog Zoltán önkormányzati képviselő beszámolt arról, hogy a lakosok pozitívan fogadják a környéken zajló munkálatokat, a városrész rendezetté válik, és bízik abban, hogy az ott lakók a továbbiakban is óvni fogják közvetlen környezetüket.

hirdetés