Megkezdték a békési utcák fertőtlenítését

fertőtlenítés Békés Fotó: Ga-Pix Fotó

Békés település megkapta a szükséges szakhatósági engedélyeket a közterek, gyakran látogatott területek, útvonalak megelőző fertőtlenítésére. A Békés Drén Kft. felajánlotta egy nagyobb teljesítményű szórókocsi térítésmentes használatát a szükséges technikai eszközökkel a fertőtlenítési munkálatok elvégzésére. A fertőtlenítő anyag szórását a Békési Önkormányzati Tűzoltóság segítségével végzik.

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése és lassítása érdekében Polgár Zoltán alpolgármester a Békés Megyei Kormányhivatalnál kezdeményezte, hogy a települési önkormányzat a békési utcák és forgalmas területek fertőtlenítését helyi szinten, bizonyos rendszerességgel elvégezhesse. A Békés Drén Kft. ehhez egy nagy teljesítményű locsoló autót és a szükséges technikai eszközöket ajánlotta fel, ezt a kezelendő felület nagyságától függően Békés Város Önkormányzata egy kisebb locsoló autó üzembe állításával egészítette ki. A nehezebben hozzáférhető részeken egy úgynevezett manuális aeroszol diffúzor segítségével juttatják ki a szabványoknak mindenben megfelelő, virucid hatású szert. A gépjárművezető megfelelő minősítésű légzés- és szemvédelmi védőeszközzel rendelkezik, a kézi permetezőt használó kisegítő személyzet is védőfelszereléssel – szemüveg, maszk, kesztyű – lesz ellátva.

hirdetés

Az érintett szakhatóságok és a rendvédelmi szervek a lehető leggyorsabb intézkedéssel jártak el a kérelmünk engedélyezésekor. A megelőzés nagyon fontos számunkra, reméljük, hogy a településünkön meglévő fertőzéses esetszám nem fog tovább növekedni, megkezdtük a legforgalmasabb helyek fertőtlenítését. A tervek szerint egyelőre heti két alkalommal, szerdán és vasárnap az esti órákban fogják az utcákat fertőtleníteni – nyilatkozta Polgár Zoltán alpolgármester.