Záporokkal, zivatarokkal hidegfront jön vasárnap

ónos, eső, havazás, csapadékos Fotó: Pixabay

Vasárnap sokfelé fog esni, hétfőre kisüt a nap, de több fokkal lehűl a levegő – számol be az Időkép.

A hétvégén még alapvetően marad a meleg tavaszi idő, szombaton 20-25 fokos maximumokkal. Helyeként kialakulnak záporok, egy-egy zivatar, majd észak felől vasárnap érkezik a változást hozó hidegfront.

hirdetés

Reggel helyenként, a délelőtti óráktól egyre nagyobb területen várható intenzív záporok, délután az ország déli felén zivatarok kialakulása. Több csapadék délen, délkeleten valószínű, ezzel szemben északkeleten a reggeli kevés csapadék után hamar kisüt a nap. A csapadéksáv napközben átvonul és mögötte észak felől délután már sokfelé szakadozik a felhőzet és kisüt a nap, a késő délutáni, esti órákra pedig déli irányba elhagyják térségünket a záporok, zivatarok. Az északi, északnyugati szél feltámad, felerősödik, a zivatarokat viharos lökések kísérhetik. A maximumértékek 16-24 fok között alakulnak, a legmagasabb értékeket délnyugaton mérhetjük, az alacsonyabbakat északkeleten és a csapadékos területeken.

hirdetés

Hétfőre mindenhol több fokkal visszaesik a hőmérséklet, 12-17 fok között alakulnak a csúcsértékek. A hőérzetünket az élénk, északkeleten erős szél tovább ronthatja. Az ég viszont kitisztul a front mögött, és ismét napos, száraz idő lesz.

Kedden a kezdeti napos idő után megnövekszik a felhőzet és északon, északkeleten eső, záporok alakulnak ki. Az erős északkeleti szél továbbra is hidegebb levegőt szállít térségünkbe, hajnalban helyenként visszatér a fagy, nappal csupán 10-16 fok várható. Szerda, csütörtökre már melegebb lehet pár fokkal.

hirdetés