Környezettudatosan használjuk csatornahálózatunkat!

víz, csap, csőtörés Fotó: Pixabay

Az ALFÖLDVÍZ Zrt., mint felelős víziközmű-szolgáltató, ezúton kéri a lakosság közreműködését abban, hogy a jelenleg kialakult helyzetben is környezettudatosan használják otthoni csatornahálózatukat.

hirdetés

A koronavírus-járvány egészségügyi veszélyeire való tekintettel napról napra egyre többen maradnak otthon gyermekeikkel, családtagjaikkal vagy végzik otthonról munkájukat, mely megváltozott élethelyzet több odafigyelést igényel minden színtéren; így van ez a wc-, valamint a szennyvízrendszer használatával is.

Tudatos odafigyeléssel nem csak a helyi dugulásokat lehet megelőzni, de a csatornahálózat állapotáért, a szennyvíztisztító telepek megfelelő működéséért, továbbá az ágazatban jelenleg is folyamatosan dolgozó kollégák többletfeladatainak csökkentéséért, ezáltal egészségük védelméért is sokat lehet tenni. Erre a jelenlegi helyzetben kiemelt szükség van.

A mosdó-, illetve csatornahasználat során az alábbiak betartását kéri a Szolgáltató: tilos a szennyvízcsatornába konyhai maradékot, nedves törlőkendőt, pelenkát, oldószereket, ruhákat, gyógyszereket, vegyi anyagokat, robbanásveszélyes folyadékot, valamint építési törmeléket juttatni. Ezen anyagok csatornába való jutásának következményeiről az alfoldviz.hu oldalon további információkat is olvashatnak.

A Társaság arra kéri tisztelt Felhasználóit, hogy környezettudatos magatartásukkal segítsék a szennyvíz szakszerű, biztonságos elvezetését és megtisztítását, figyelve ezzel egymásra és környezetünkre.

hirdetés