Országos tisztifőorvos: továbbra is zajlik az idősotthonok ellenőrzése

idősotthonok, müller cecília, országos tisztifőorvos Fotó: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Továbbra is zajlik az idősotthonok ellenőrzése a koronavírussal összefüggésben. Kiemelten vizsgálják az egészségügyi ellátást, a dolgozók felkészültségét – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján szerdán.

Müller Cecília hozzátette: a honvédség folytatja az idősotthonok fertőtlenítését is. Az operatív törzs felajánlásának köszönhetően szerdán újabb szállítmányt kapnak a szociális intézmények egyéni védőeszközökből: maszkokból és kesztyűkből – közölte. Az országos tisztifőorvos kiemelte, hogy fertőtlenítették a Pesti úti idősotthont, ahol több szűrést is végeztek. Az intézményből 284 fertőzöttről és 28 elhunytról tudnak.

hirdetés

Az egészségügyi intézmények országszerte növelik az ágykapacitásaikat a koronavírusos betegek fogadására, már felszabadították a férőhelyek 50 százalékát. Ténylegesen kevés helyről kellett beteget hazaküldeni, és az elbocsátás alapját kizárólag orvosszakmai döntés képezhette. Senkit nem lehet elküldeni, akit egészségkárosodás érne emiatt – hangoztatta Müller Cecília.

Forrás: MTI

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!