Kálmán Tibor felfüggesztette az önkormányzati bizottsági tagok tiszteletdíjainak kifizetését

Békésen, kálmán Fotó: Körös Hírcentrum (archív)

Kálmán Tibor, Békés Város polgármestere polgármesteri hatáskörben felfüggesztette az önkormányzati bizottsági tagok tiszteletdíjainak kifizetését. Erről a döntésről közösségi oldalán számolt be.

“A koronavírus járvány alapjaiban írta és írja át minden magyarországi település életét. Úgy vezethetjük felelősen a reánk bízott közösséget, ha erőinket a cél és a feladat szem előtt tartásával csoportosítjuk át. Május hónaptól ezért a vészhelyzet idejére a Fidesz – KDNP frakcióval egyeztetve, polgármesteri hatáskörben felfüggesztem az önkormányzati bizottsági tagok tiszteletdíjainak kifizetését.

hirdetés

Ahogy a békési családok, a békési lakosok példaértékűen alkalmazkodnak a járványhelyzet okozta változásokhoz, úgy elengedhetetlennek tartom, hogy maga az önkormányzat is naprakész legyen az ezzel kapcsolatos lépések megtételében. Természetesen, amint a képviselő testület és az azt segítő bizottságok újra munkába állnak, a tiszteletdíjak ismét kifizetésre kerülnek. A döntés nyomán Békés költségvetésben felszabaduló összeget a védekezésre, városunk biztonságának növelésére fogjuk fordítani.” – fogalmazott Kálmán Tibor.