Továbbra sem fogad vendégeket a békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő

Árpád Fürdő Fotó: Árpád Gyógy- és Strandfürdő

Március 18-a óta nem fogad vendégeket a békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő. A mai napon tartott sajtótájékoztatón bejelentették, a létesítmény május 31-ig biztosan zárva tart.

hirdetés

Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta, sokak számára fájdalmas, így a különböző sportegyesületnek is, hogy nem játszhatnak, nem edzhetnek a sportolók. Üzemeltetői felelősséggel megközelítve úgy gondolja, a jelenlegi vészhelyzetet tekintve, megfelelő döntés született. Jelen pillanatban csak egy ember tartózkodik az uszodában, a többi munkatársat átmenetileg más területekre, mint például a piacra irányították, hogy tudjanak bért fizetni nekik.

hirdetés

Az úszóklub részéről Szarvas János elmondta: reménykedtek abban, hogy legalább az uszoda meg tud hamarabb nyitni és el tudják indítani az edzéseket. A gyerekek az elmúlt hetekben csak otthon tudtak némileg készülni, az edzésterveket folyamatosan megkapták. A döntést – ha nehezen is -, de elfogadják és remélik, a megyében nem a csabai lesz az utolsó fürdő, amely újra kinyitja kapuit.

Szilágyi Kristóf a vízilabda klub vezetője sem örül a nyitás elhalasztásának, de úgy látja, a jelenlegi járványügyi helyzetben ez a megfelelő döntés.

hirdetés