Ápolókat és mentősöket köszöntött Herczeg Tamás

mentők, ápolók Fotó: Körös Hírcentrum

Május 12. az Ápolók Nemzetközi Napja. Ebből az alkalomból köszöntötte a Békés Megyei Központi Kórház dr. Réthy Pál Tagkórházának ápolóit Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

A politikust dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgatója, dr. Zsilák János főigazgató-főorvos helyettes és Tárkány-Szűcs Zsuzsanna ápolási igazgatóhelyettes fogadta.

hirdetés

Dr. Becsei László elmondta, a Békés Megyei Központi Kórházban mintegy kétezer szakdolgozó végzi nap mint nap a munkáját. Az ő odaadásuk, lelkiismeretes munkavégzésük nélkül az orvosi tevékenység nem tudna megvalósulni. Köszönetét fejezte ki valamennyi egészségügyi dolgozónak, amiért a járványügyi helyzet kezelésében kiváló módon segítették a betegek ellátását. Ennek köszönhetően a Békés Megyei Központi Kórházban a járvánnyal érintett betegek és a nem fertőzött betegek ellátása is zavartalanul történt az elmúlt hetekben.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, az orvosi társadalom teljesítménye értelmezhetetlen lenne azok nélkül az ápolók nélkül, akik a mindennapokban a kórházakban dolgoznak. Mindezért köszönet jár nekik. Hozzátette: 2018 és 2022 között az a határozott kormányzati elképzelés, hogy a 2018-as bázishoz viszonyítva – több lépcsőben -, körülbelül 70%-al növekedjen az ápolók bére.

A köszöntést követően a képviselő látogatást tett a békéscsabai mentőállomáson, ahol ajándékot adott át a mentősöknek a Mentők Napjához (május 10.) kapcsolódóan.

„Ha az ápolókkal kapcsolatban azt mondtuk, hogy a frontvonalon teljesítenek szolgálatot a mi egészségünk érdekében, akkor még inkább érvényes ez a mentősökre, a mentőtisztektől az autóvezetőkig” – fogalmazott. Kiemelte, hogy a kormányzat eltökélt szándéka, hogy az eszközpark megfelelő színvonalú legyen. Békéscsabán a mentőautók átlagéletkora 5 év, ami megfelelő, emellett a felszereltségükkel is elégedettek lehetnek a dolgozók.

Herczeg Tamás jelképes ajándékcsomagját Kárász László megyei vezető mentőtiszt és Csendes Csaba mentőállomás-vezető vette át.

 

Kapcsolódó tartalom: