Újabb csabai intézményeknek adományozott védőeszközöket Herczeg Tamás

herczeg Fotó: Körös Hírcentrum

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő fontosnak tartja, hogy amennyire tud, hozzájáruljon a koronavírus elleni védekezéshez. Ezúttal több békéscsabai intézménynek adományozott védőeszközöket.

hirdetés

A koronavírus-járvány elleni védekezés jelenlegi szakaszában is fontos, hogy az egészségügyi alapellátást végző intézményeknek és az óvodáknak rendelkezésükre álljon megfelelő mennyiségű védőfelszerelés. Éppen ezért szerdán délelőtt Herczeg Tamás, a Békés megyei 1. számú választókerület országgyűlési képviselője adózott jövedelméből vásárolt védőfelszereléseket (fertőtlenítő szert, védőkesztyűt, és maszkokat) adományozott a Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézménynek, valamint a Százszorszép Művészeti Bázisóvodának. Arra a kérdésre, hogy a nem állami fenntartású intézmények védőeszközökkel történő ellátása hogyan valósul meg, Herczeg Tamás elárulta, ő maga is keresi a civil szervezetek, egyházak által fenntartott intézményeket. Neki is jelezhetik, ha valamilyen eszközre szükség van. Amikor pedig legközelebb beszerez ilyen eszközöket, juttat belőlük ezeknek is.

hirdetés

A még éppen zajló országos felméréssel kapcsolatban kifejtette a képviselő, hogy egyelőre az adott, akkori konkrét pillanatban ketten voltak betegek. Az átfertőzödöttek (vagyis már a betegségen átesettek) száma pedig bőven egy százalék alatt van. Ez egyrészt jó hír, másrészt viszont így a nyájimmunitás, a lakosság nagy részének átfertőződése nagyon lassan, vagy egyáltalán nem fog bekövetkezni. Lassan feloldódik a korábban elrendelt izoláció, a gazdaságot talpra kell állítani. Ez azonban több kontaktszámot tesz szükségessé. Éppen ezért ugyanúgy vigyázni kell magunkra és egymásra, ezért tartja fontosnak Herczeg Tamás, hogy ezekkel a védőeszközökkel is segítsen.

Bogár Éva, a Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézmény igazgatója megosztotta, egy integrált intézményről van szó, melynek fő feladata a bölcsődei ellátás biztosítása. Összesen három önkormányzati bölcsődében működik az ellátás. Emellett számos egészségügyi tevékenységet is végez az intézmény. Például a fogászati ügyelet szervezését, iskolafogászatot, védőnői ellátást, vérvételi helyek működtetését, és sok mást. A veszélyhelyzet kihirdetése után az egészségügyi szakemberek megtették a szükséges intézkedéseket, a bölcsődékben pedig ügyeleti rendszer indult el. Május 4. óta pedig folyamatosan egyre több család hozza vissza a gyermekeket a bölcsődékbe. Az egészségügyi szolgáltatások is visszarendeződnek lassan. A most kapott eszközöket jobbára az egészségügyi ellátásban használják majd. A háziorvosi, gyermekháziorvosi, fogászati ellátásban, a védőnői szolgálatnál, és kisebb részben a bölcsődékben kerülnek elhelyezésre – zárta gondolatait az igazgató.

 

 

Kapcsolódó tartalom:

hirdetés